Συμβόλαια 2,5 δισ. λιρών στη Μεγάλη Βρετανία από τη MYTILINEOS 

Tα 10 χρόνια επιχειρηματικής πορείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιόρτασε η MYTILINEOS, επιβεβαιώνοντας τον διεθνή προσανατολισμό σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αφορμή για την εκδήλωση, ήταν η υπογραφή της σύμβασης ύψους 1 δισ. λιρών για την πρώτη υποθαλάσσια διασύνδεση στην ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου, σε κοινοπραξία με τη GE Vernova.

Η διασύνδεση αυτή, γνωστή πλέον ως Eastern Green Link 1 (EGL1), αποτελεί βασικό μέρος της νέας υποδομής δικτύου για την υποστήριξη των προσπαθειών του Ηνωμένου Βασιλείου για απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα.

Μέσα στην πορεία των 10 ετών, η MYTILINEOS κατόρθωσε να αναγνωρίζεται ως κορυφαία ενεργειακή εταιρεία έχοντας στο ενεργητικό της ισχυρές συμμαχίες με εταιρείες όπως η LightSource BP, η GE Vernova, η Gresham House, η Vodafone, η Centrica και η Quinbrook, αλλά και με εθνικούς φορείς όπως η National Grid και η Scottish Power.

Με 82 έργα ήδη στο ενεργητικό της, συνολικής αξίας συμβολαίων £2.5 δισ. μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, η MYTILINEOS, ολοκληρώνει την πρώτη της δεκαετία στη χώρα, εγκαινιάζοντας τις νέες της εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης, εφαλτήριο για τα επόμενα χρόνια και τα νέα έργα που θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της.

Στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η MYTILINEOS διαθέτει ένα portfolio φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 1.25 GW, με το έργο Cleve Hill να ξεχωρίζει, ως το μεγαλύτερο αδειοδοτημένο φωτοβολταϊκό πάρκο στη χώρα, 373 MW. Επιπλέον 650 MW owned assets είναι σήμερα σε διάφορα στάδιο ανάπτυξης και υλοποίησης. Στην αποθήκευση ενέργειας, η εταιρεία αναγνωρίζεται ως κορυφαία στη χώρα με ένα σημαντικό αριθμό έργων 1.1 GWh, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% της βρετανικής αγοράς.

Επενδύοντας στη μεγάλη της διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία, η MYTILINEOS αναλαμβάνει σύνθετα και απαιτητικά ενεργειακά έργα, συνδράμοντας στις προσπάθειες της Μ. Βρετανίας για επιτυχή ενεργειακή μετάβαση. Πέρα από τα μεγάλα έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης, η εταιρεία αυτή τη στιγμή κατασκευάζει 4 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανοικτού κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο (3 OCGTs  για τη Drax και 1 OCGT για τη Vitol, ισχύος 299 MW το κάθε ένα). Ακόμα, η MYTILINEOS είναι υπεύθυνη για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός Σύγχρονου Πυκνωτή, για την RWE Generation UK μίας από τις κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, μέρος του Προγράμματος Stability Pathfinder του Εθνικού Δικτύου για την Αγγλία και την Ουαλία.

Παράλληλα, η MYTILINEOS κατασκευάζει στο Protos μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από απορρίμματα, ισχυρή απόδειξη και αναγνώριση της ικανότητας της εταιρείας να αναλαμβάνει έργα υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, ακόμα και στις πλέον προηγμένες και ανταγωνιστικές αγορές, όπως αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ολοκληρώνοντας αυτό το ορόσημο της πρώτης δεκαετίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η MYTILINEOS συνεχίζει να θέτει υψηλούς στόχους με γνώμονα την αδιάλειπτη ανάπτυξη και εξέλιξη των επιχειρηματικών της σχεδίων, για την παραγωγή αξίας για όλα τα κοινά της, αλλά και την κοινωνία.

Πηγή: politicus.gr