ΣΥΡΙΖΑ: Με δημοσκοπική «ανάσα», παρουσιάζει πρόγραμμα για μείωση φορολογίας και αύξηση μισθών

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές θα μπορούσε να ανατάξει το ηθικό των στελεχών και του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν υπήρχε ένας αστερίσκος: ότι διενεργήθηκε πριν ξεσπάσει ο σάλος για τις μετατάξεις στη Βουλή και, επομένως, πριν εξοργίσει τα πλήθη (ακόμα και τα «φανατικά» κομματικά) η Τασία Χριστοδουλοπούλου με την δήλωσή της γράφει η Μαρίνα Μάνη στο euro2day.gr.

Και μπορεί η ίδια να έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ... προλαβαίνοντας την αποπομπή της από τον Αλέξη Τσίπρα, όπως επιμένουν οι πληροφορίες, «η ζημιά ωστόσο έγινε».

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η υπόθεση «έδωσε χαστούκι» στην κομματική ψυχολογία, πάνω στη στιγμή που όλα έδειχναν ότι επιτυγχάνεται η ανάταξη μετά την βαριά ευρω-εκλογική ήττα. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis εμφάνισε έναν ΣΥΡΙΖΑ να κρατά το ευρωποσοστό του στην πρόθεση ψήφου και να το ενισχύει σημαντικά (στις 28-30 μονάδες) στην εκτίμηση ψήφου.

Αυτός είναι ο στόχος της Κουμουνδούρου ώστε ακόμα κι αν... «δεν γυρίσει το ματσάκι» (σ.σ. ελάχιστοι το πιστεύουν αυτό), να καταγραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο προοδευτικός πόλος. Επίσης, να μπει στην επόμενη Βουλή ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση για να δώσει τις σκληρές μάχες με μία κυβέρνηση της ΝΔ «που ετοιμάζει νεοφιλελεύθερες αγριάδες, τις οποίες προσπαθεί να κρύψει η Πειραιώς με την προεκλογική τακτική ‘χαμηλών πτήσεων’ που έχει επιλέξει».
Πρόγραμμα με μείωση φορολογίας

Αύριο το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής το πρόγραμμα, αφού νωρίτερα, το πρωί, θα έχει ζητήσει και επισήμως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόωρες εκλογές.

Το πρόγραμμα θα εστιάσει σε ένα τετράπτυχο άμεσων προτεραιοτήτων, με την έμφαση να δίνεται στην «μεσαία τάξη» (διόρθωση της υπερφορολόγησης) και στα εργασιακά, για τα οποία αναμένεται να γίνει η μεγάλη σύγκρουση με τη ΝΔ – πριν και μετά τις εκλογές.

Δηλαδή:

* Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών (σ.σ. και νέα αύξηση του κατώτατου).

* Δικαιότερη φορολογία (κατά τις πληροφορίες θα υπάρχει δέσμευση για μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα, συν τη μείωση 15% ανά έτος για τις επιχειρήσεις).

* Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

* Ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια (παιδεία-υγεία-ασφαλιστικό σύστημα στον αντίποδα των θέσεων της ΝΔ για απολύσεις, περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο και “ασφαλιστικό Πινοσέτ”).

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας στην (κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή: «Στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών, θα πρέπει να μπει η προγραμματική συζήτηση, σε κάθε τομέα. Να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε. Θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ