Κοινωνικός Τουρισμός: Τελευταία προθεσμία σήμερα – Αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ

Μέχρι και σήμερα 5 Ιουνίου να κάνουν αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό όλοι οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως ΑΦΜ .

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγονται από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησης τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας της Β. Εύβοιας και του Δήμου Σάμου, μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Οι αιτήσεις ξεπέρασαν ήδη τις 155.000 και πληροφορίες 300.000 επιταγές.

Δικαιούχοι είναι:

– εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– Οποτεδήποτε στο e-EFKA στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την ασφαλή λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

– άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Τα εισοδήματα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους , οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισοδήματα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενοι ευρώ κατά 3, 00 ευρώ. τέκνο ή, αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.