Τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα ανέλαβε ο αμερικανικός όμιλος Apple Leisure Group

Την Ελλάδα επιλέγει για να επεκτείνει την ευρωπαϊκή του παρουσία ο αμερικανικός όμιλος Apple Leisure Group ® (ALG), που διαθέτει ισχυρή παρουσία στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα ανέλαβε τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ιδιοκτησίας της Hotel Investment Partners (HIP), ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη. Με αυτή τη συμφωνία, η Ελλάδα γίνεται η δεύτερη ευρωπαϊκή αγορά για την εταιρεία, η οποία από το 2019 έχει ενσωματώσει 19 ξενοδοχεία στην Ισπανία, τα οποία εκτείνονται στις Βαλεαρίδες και στα Κανάρια νησιά. 

Τα τρία νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, θα διευθύνονται από την AMResorts ®, την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών brand της ALG και βρίσκονται σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Διαθέτουν συνολικά 845 δωμάτια και θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Dreams Resorts & Spas στην Κρήτη και την Κέρκυρα και υπό την επωνυμία Alua Hotels & Resorts στη Ζάκυνθο.

Το νέο, πέντε αστέρων ξενοδοχείο της εταιρείας στην Κρήτη, θα ονομάζεται Dreams Crete και θα διαθέτει 357 δωμάτια και βρίσκεται στην παραλία του Μάλεμε. Το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, που θα ανήκει επίσης στην κατηγορία των πέντε αστέρων, θα ονομάζεται Dreams Corcyra και θα προσφέρει 327 δωμάτια. Τέλος, εκείνο στη Ζάκυνθο, θα ονομάζεται Alua Soul Plagos Beach, θα ανήκει στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων και θα διαθέτει 161 δωμάτια.

Ο Javier Águila, πρόεδρος για την Ευρώπη και πρόεδρος για την παγκόσμια στρατηγική στην Apple Leisure Group δήλωσε: «Η άφιξή μας στην Ελλάδα, έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, σηματοδοτεί την επί μακρόν σχεδιαζόμενη επέκτασή μας πέρα από την Ισπανία και αναδεικνύει τόσο το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών για το brand μας, όσο και την αποδεδειγμένη εμπειρία μας στη σύμπραξη με τέτοιους επενδυτές- οι οποίοι θα παίξουν καίριο ρόλο στη δυναμική της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στα επόμενα χρόνια. Αυτό το ορόσημο, επιβεβαιώνει επίσης την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID-19».

   Με αυτή την προσθήκη η ALG διαθέτει πλέον 22 ξενοδοχεία και 7,205 δωμάτια στην Ευρώπη. Πριν από αυτή τη συμφωνία, η AMResorts διαχειριζόταν ήδη 10 ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της HIP στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και την Fuerteventura στην Ισπανία.