Την ερχόμενη Παρασκευή η εισήγηση Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο, όπως είπε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. O Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι αναμένει την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων» κάνοντας όμως λόγο και για αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού. «Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για πολιτικούς λόγους γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά».

Για τις συντάξεις ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι πλέον βγαίνουν σε διάστημα δύο μηνών, ενώ παρέχεται και ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής στην έκδοσή τους. Τέλος σε ό,τι αφορά το στεγαστικό πρόβλημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο ιδίως στα αστικά κέντρα, ανέφερε ότι 1000 διαμερίσματα θα δοθούν σε πολύ ευάλωτους. Διευκρίνισε δε ότι πρόκειται για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί για τους μετανάστες.