«Βουτιά» στις αγορές από την αναταραχή στην Κίνα

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις μετοχές παγκοσμίως ενώ πιέσεις δέχονται και οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω διαδηλώσεων σε μεγάλες πόλεις της Κίνας ενάντια στους αυστηρούς περιορισμούς για την πανδημία και της λεγόμενης πολιτικής «μηδενικής ανοχής».

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην ασιατική χώρα έχουν προκαλέσει ανησυχία καθώς παραμένει άγνωστο «πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση» της Κίνας, όπως δηλώνει ο Μάθιου Μίσκιν, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στο John Hancock Investment Management. .

Αν μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες πιέζεται αρνητικά θα επιβαρυνθεί και η παγκόσμια ανάπτυξη επηρεάζοντας «όλες τις εταιρείες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», σημειώνει ο αναλυτής, σύμφωνα με το Reutres.

Ο Dow Jones, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, υποχωρούσε κατά 192,36 μονάδες ή 0,56%. Ο S&P 500 έχανε 30,51 μονάδες ή 0,76% και ο Nasdaq 0,8%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,50% και ο δείκτης μετοχών της MSCI σε όλο τον κόσμο κινήθηκε αρνητικά κατά 0,71%.

Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών υποχώρησαν 0,94%. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας κλεισε με πτώση 1,1%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei έχασε 0,42%.

Πηγή: politicus.gr