Χαρδούβελης: “Με αυξήσεις στους μισθούς θα αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός”

«Παραδοσιακά ο τρόπος αντιμετώπισης του πληθωρισμού, είναι στο επόμενο διάστημα να έχεις μια παρόμοια αύξηση στους μισθούς, επειδή για τους περισσότερους ανθρώπους το εισόδημα έρχεται από την εργασία τους. Οι αυξήσεις στους μισθούς δεν θα γίνουν κεντρικά, θα τους φέρει η αγορά, αν υπάρχει ζήτηση για κάποιες ειδικότητες ανθρώπων, προφανώς οι μισθοί τους θα ανέβουν» υποστήριξε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 , ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Οικονομολόγος, πρώην Υπ. Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

«Έχουμε μια ευκαιρία, τα χρήματα που θα έρθουν στην χώρα μας να τα χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο και να έχουμε ανάπτυξη για 10 ή και 15 χρόνια» τόνισε ο κ. Χαρδούβελης, προσθέτοντας ότι εφόσον υπάρχει χρήμα, θα υπάρξουν επενδύσεις που τις χρειαζόμαστε σε πολλούς τομείς. Θα υπάρξει μια απότομη αύξηση στην ζήτηση, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν εργαζόμενοι και αν δεν τους βρίσκει κανείς θα αυξήσει τους μισθούς. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που λένε ότι η Ελλάδα θα τρέξει και θα τρέξει για πολλά χρόνια, φτάνει να αρπάξουμε την ευκαιρία.  

Εκτίμησε μάλιστα ότι το φετινό έτος, θα κλείσει με ανάπτυξη 8% ενώ βλέπει ανάπτυξη 5% για το 2022.

Αναφορικά  με τα τραπεζικά δάνεια, ο κ. Χαρδούβελης, σημείωσε ότι μέσα σε 18 μήνες έχουν δοθεί πάνω από 20 δισεκατομμύρια σε δάνεια από τα πιστωτικά ιδρύματα. «Τις σιγοντάρισε το κράτος, γιατί έδωσε εγγυήσεις, ήθελε να τις σπρώξει να ξεφύγουν από το παλιό περιβάλλον που έβλεπαν τον πελάτη και υποψιάζονταν ότι ήταν κακοπληρωτές.