Χατζηδάκης : Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου κλείνουν οι εκκρεμείς υποθέσεις των συντάξεων έως το 2019

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι εκκρεμείς υποθέσεις των συντάξεων των ετών μέχρι το 2019 και μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχει κλείσει το θέμα των εκκρεμών συντάξεων όπως το γνωρίζουμε σήμερα, τόνισε στο σκαϊ ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

Σημείωσε ότι για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και άλλα που θα τεθούν σε εφαρμογή το επόμενη διάστημα.

Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής σχετικά με την υπόθεση ενός πολίτη, που έπρεπε να κάνει υπεύθυνη δήλωση στον ΕΦΚΑ αναφέροντας ότι βρίσκεται εν ζωή, τόνισε ότι συμφώνα με την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη το 48% των παράπονων των πολιτών για το Δημόσιο αφορούν τον ΕΦΚΑ.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως υπουργός έχει στείλει στα Πειθαρχικά Συμβούλια 11 περιπτώσεις που αφορούν τη συμπεριφορά των υπαλλήλων και οι μισές δεν έχουν καν φτάσει στο Πειθαρχικό.

Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν φτάνουν γρήγορα στα πειθαρχικά ούτε καν οι υποθέσεις που στέλνει ο ίδιος ο υπουργός. Έκανε γνωστό πως υπάρχουν 1127 εκκρεμείς καταγγελίες πολιτών

Για αυτό το λόγο τόνισε ότι αλλάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια, συντομεύουν οι διαδικασίας και βγαίνουν οι συνδικαλιστές από τα συμβούλια αυτά.

Πηγή: skai.gr