«Ζεσταίνεται» η ελληνική αγορά ακινήτων- Σημείο αναφοράς η Αθήνα

Βελτιωμένη καταγράφεται η προοπτική της ελληνικής κτηματαγοράς για το 2022, με σημείο αναφοράς την Αθήνα, και την εκτίμηση ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος μισθωμάτων και αξιών.

Βάσει της ετήσιας έκθεσης Emerging Trends in Real Estate 2022, υπό τον τίτλο «Road to recovery» των Urban Land Institute (ULI) και PWC που αφορά τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Αθήνα κατατάσσεται στην 23η θέση από την 28η πέρυσι για τη συνολική προοπτική της αγοράς του real estate, πετυχαίνοντας υψηλά σκορτόσο στην επενδυτική προ- οπτική (4,29 με ανώτερο το 5) όσο και στην προοπτική της ανάπτυξης ακινήτων (4,24 με ανώτερο επίσης το 5).

Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη μεταξύ των ετών 2011 - 2022. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι πρώτη στον κατάλογο των 31 ευρωπαϊκών πόλεων (κυρίως πρωτευουσών) στις εκτιμώμενες μεταβολές των μισθωμάτων και των αξιών που αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, με δεύτερη την Κοπεγχάγη και τρίτο το Βερολίνο.

Αν και οι συμμετέχοντες στην έρευνα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Αθήνας είναι σχετικά λίγοι, δηλώνουν ότι «η ελληνική πρωτεύουσα προσφέρει την ισχυρότερη προοπτική ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη». Την άποψή τους στηρίζουν όχι μόνο στην αναμενόμενη ανάκαμψη του τουρισμού, αλλά και στην πολιτική σταθερότητα. «Η Ελλάδα για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες έχει μια
σταθερή κυβέρνηση υπέρ του επιχειρείν» σημείωσε χαρακτηριστικά στέλεχος επενδυτικού κεφαλαίου.