Ανακάμπτουν #Bitcoin - #Ether, παρά το "πλήγμα" από την Κίνα

Ισχυρή ανάκαμψη σημειώνει η αγορά των κρυπτονομισμάτων από τις αναταράξεις που την κλόνισαν την περασμένη εβδομάδα, κυρίως το νέο κύμα ρυθμιστικής "καταστολής" τους από την Κίνα, με τα Bitcoin και Ether να ανακτούν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους.

Πιο ειδικά, το Bitcoin σημείωνε ράλι στις 44.000 δολ. κοντά στα επίπεδα που βρισκόταν όταν η κεντρική Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) έλαβε την Παρασκευή τα νέα μέτρα περιορισμού της κατά των κρυπτονομισμάτων. Το Ether, το κρυπτονόμισμα του συστήματος blockhain Ethereum, διέσπασε τα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, στα 3.100 δολάρια, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

"Κατά τις συναλλαγές του σαββατοκύριακου, το Bitcoin έδειξε ισχυρές αντιστάσεις και πλέον ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του", δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του. "Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μέτρα περιορισμού της Κίνας έχουν ήδη ενσωματωθεί στις τιμές".

Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων αναστατώθηκαν την Παρασκευή, όταν η PBOC ανακοίνωσε νέο απαγορευτικό στις συναλλαγές και στην "εξόρυξη", ενώ ακολούθησαν και άλλες κινεζικές κρατικές υπηρεσίες. Τα μέτρα δείχνουν έναν υψηλότερο βαθμό συντονισμού του κινεζικού κράτους ενάντια στα ψηφιακά νομίσματα. Τα μέτρα του Πεκίνου, πάντως, δεν έχουν καταφέρει να "σκοτώσουν" τη δραστηριότητα των κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Ωστόσο, μετοχές ή tokens με σημαντική έκθεση στην κινεζική αγορά κρυπτονομισμάτων δέχονται πλήγμα, με την εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ Huobi Technology, ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, να βλέπει τη μετοχή της να χάνει 33%. Το τόκεν της Huobi σημειώνει απώλειες 10% το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την CoinGecko.

Η εταιρεία λογισμικού Meitu υποχωρούσε νωρίτερα έως και 6,1%, ενώ η μετοχή της GRG Banking Equipment υποχωρεί κατά 2,4%.