Απίστευτο: Η ΔΕΗ απειλεί με μαζικές διαταγές πληρωμής τους πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Εξώδικα στέλνει η ΔΕΗ στους πελάτες της που οφείλουν πάνω από 1.000 ευρώ και απειλεί με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, για να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις της.

Ενώ υποτίθεται ότι ο στόχος της ΔΕΗ είναι να πλήξει τους λεγόμενους “στρατηγικούς κακοπληρωτές”, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν την ευχέρεια αλλά δεν πληρώνουν, οι επιστολές στέλνονται αδιακρίτως σε πελάτες με οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, κυρίως εκείνους που αφήνουν τους λογαριασμούς απλήρωτους επί μήνες, χωρίς να κάνουν διακανονισμό.

Με τις επιστολές η ΔΕΗ καλεί τους πελάτες να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους εντός 15 ημερών, ενώ διαφορετικά διατυπώνει την απειλή ότι θα προχωρήσει σε έκδοση διαταγής πληρωμής τονίζοντας ότι έτσι οι πελάτες θα επιβαρυνθούν με δικαστικά έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή η ΔΕΗ άλλαξε το σύστημα ρυθμίσεων οφειλών προς το αυστηρότερο, απαιτώντας μεγαλύτερες προκαταβολές και λιγότερες δόσεις. Το αποτέλεσμα είναι να δυσχεραίνει την δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών, ενώ την ίδια στιγμή απειλεί με νομικές ενέργειες και επιβάρυνση με δικαστικά έξοδα, εντείνοντας έτσι το αδιέξοδο για τους οφειλέτες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΔΕΗ έχει προσλάβει και ειδικό σύμβουλο για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά αντί αυτό να οδηγήσει σε μια ευέλικτη και εξατομικευμένη προσέγγιση προς όφελος των πελατών και της εταιρείες, έχει καταλήξει σε ένα κυνήγι κατά όλων όσων έχουν οφειλές, παρά την αντικειμενικά δύσκολη συγκυρία.