Αύξηση του ακατάσχετου ορίου και επαναφορά του ΕΚΑΣ με άλλη μορφή προανήγγειλε ο Τσακαλώτος

Αύξηση του ακατάσχετου ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το ΕΚΑΣ «με άλλη μορφή».

Ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, προανήγγειλε τροπολογία η οποία θα μειώνει και τον συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ και σε άλλα ροφήματα όταν αυτά πουλιούνται στο «ράφι» των καταστημάτων. Έκανε λόγο για ρύθμιση η οποία έρχεται τις επόμενες ώρες στη Βουλή.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν αλλάζει ο συντελεστής στην εστίαση. "Μακάρι να είχαμε το δημοσιονομικό χώρο και για τον καφέ στην εστίαση, αλλά δεν τον έχουμε αυτή τη στιγμή" συμπλήρωσε.

Στη συνέντευξη επίσης ο κ. Τσακαλώτος:

* Προανήγγειλε αύξηση του ακατάσχετου κλιμακωτά για τους συνεπείς, κίνητρα για όσους πληρώνουν εφάπαξ τους φόρους τους, αλλά και επαναφορά του ΕΚΑΣ με άλλη "μορφή", πιο στοχευμένη.

* Προανήγγειλε για τους συνέπειες φορολογούμενους ότι "θα φέρουμε σύντομα μία επιβράβευση για αυτούς που πληρώνουν τους φόρους εφάπαξ". Είπε ότι συζητείται το ύψος της έκπτωσης ή κάποιο άλλο κίνητρο που θα δοθεί.

* Ανακοίνωσε ότι σήμερα θα έρθει τροπολογία για την αύξηση του ακατάσχετου με κλίμακα συνέπειας. Θα υπάρχει αύξηση του ακατάσχετου κλιμακωτή από τα 1.250 ευρώ που είναι μέρα "ανάλογα με το πόσους μήνες είναι συνεπείς στην πληρωμή των φόρων" είπε ο ΥΠΟΙΚ.