Διορθωτικές κινήσεις στα μέτρα στήριξης ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Διορθωτικές κινήσεις σε μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει υποβληθεί πρόταση για «πάγωμα» 75 ημερών στις επιταγές στις περιπτώσεις επιχειρήσεων με μεγάλη πτώση τζίρου (πάνω από 40%) το τελευταίο τρίμηνο εφόσον περιλαμβάνονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ ενώ σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες και νέα παράταση των ήδη «παγωμένων» επιταγών στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown κατά επιπλέον 45 ημέρες.

Παράλληλα προωθείται ολιγοήμερη παράταση ημερών στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης ειδικά για τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και παράταση στο «πάγωμα» των επιταγών.

Στην ατζέντα επανέρχεται το θέμα των αναστολών εξόφλησης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων όσον αφορά ρυθμισμένες οφειλές ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί η επέκταση των επιδοτήσεων αναστολών εργασίας με τα 534 ευρώ, η επέκταση της τηλεεργασίας έως και το τέλος Ιανουαρίου αλλά και η πλήρης κάλυψη των ενοικίων επιχειρήσεων οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.