Στα 13,3 ευρώ το μήνα το… επίδομα βενζίνης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Πώς θα πληρώνεται

Με κουπόνια θα γίνει η επιδότηση για τα καύσιμα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εξειδικεύσουν το πρωί της Πέμπτης οι αρμόδιοι υπουργοί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα στηρίξει πολίτες που πληρούν  ορισμένες εισοδηματικές προϋποθέσεις με ένα «κουπόνι»  που θα αντιστοιχεί σε επιδότηση κάποιων λεπτών ανά λίτρο και για ανώτατη ποσότητα 180 λίτρων το τρίμηνο, ήτοι 60 ευρώ ανά μήνα. 

Το ποσό της επιδότησης είναι 22 λεπτά ανά λίτρο, πράγμα που σημαίνει ότι το ανώτατο ποσό επιδότησης θα είναι 39,6 ευρώ συνολικά για τα 180 λίτρα το τρίμηνο, ήτοι 13,3 ευρώ το μήνα.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός , το μέτρο αφορά με πολίτες που έχουν ως και 30.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, ενώ για άγαμους ο πήχης είναι κάπως χαμηλότερος. Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και όχι περιουσιακά, όπως γίνεται για τον υπολογισμό της περιμέτρου αποδεκτών της «επιταγής ακρίβειας».

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος. Το ποσό θα δίνεται στους δικαιούχους ως voucher ή θα πιστώνεται απευθείας στο ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους και μάλιστα η πίστωση θα γίνει για όλο τρίμηνο. Κατά συνέπεια, ο καταναλωτής θα μπορεί να το χρησιμοποιεί σε ένα «γέμισμα», για παράδειγμα, ή να “σπάει” το ποσό μέσα στον μήνα, αναλόγως τι τον εξυπηρετεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσίπρας: Πρώτη φορά πρωθυπουργός εξαγγέλλει μέτρα στήριξης μιλώντας για ψίχουλα

Η Ισπανία μειώνει τις τιμές σε ηλεκτρικό, φυσικό αέριο και καύσιμα

 

Πηγή: politicus.gr