Ηχηρή απάντηση Δραγασάκη στον Μητσοτάκη: Ήσουν στο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα

Ηχηρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φράση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα μνημόνια στη χώρα δίνει με γραπτή δήλωση του ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νυν υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Γιάννης Δραγασάκης.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς το 2014 επίσπευσε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να δραπετεύσει από την ευθύνη του, επειδή δεν μπορούσε να κλείσει την αξιολόγηση, και ότι άφησε πίσω του καμένη γη, καταστρώνοντας το σχέδιο για την «αριστερή παρένθεση».

Θυμίζει επίσης ότι υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά υπήρξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης -«ήταν στο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα» επισημαίνει με νόημα- και ότι η επόμενη κυβέρνηση «ανέλαβε την ευθύνη να την οδηγήσει από το χείλος του γκρεμού το ‘15, εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος έως το 2030 και με μαξιλάρι ασφαλείας 36 δισ. ευρώ το 2019».

Η δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης γι’ άλλη μια φορά εχθές δεν δίστασε να καταφύγει στο ψέμα, ακριβώς γιατί είναι φοβισμένος και αισθάνεται ανήμπορος.

Το 2014 ο κ. Σαμαράς, στην κυβέρνηση του οποίου ήταν υπουργός ο κ. Μητσοτάκης, επέλεξε να επισπεύσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακριβώς επειδή δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την τότε αξιολόγηση. Κι όχι μόνο απέδρασε από την ευθύνη του, αλλά και άφησε καμένη γη με άδεια ταμεία και ένα πρόγραμμα που έληγε μόλις έναν μήνα μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Στήνοντας έτσι το σχέδιο «αριστερή παρένθεση».

Ευτυχώς για τη χώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού και ανέλαβε την ευθύνη να την οδηγήσει από το χείλος του γκρεμού το ‘15, εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος έως το 2030 και με μαξιλάρι ασφαλείας 36 δισ. ευρώ το 2019. Αυτή τη χώρα παρέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και τολμά σήμερα να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έφερε τα μνημόνια». Εκείνος που ήταν στο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα.

Η ιστορία δεν αλλάζει και στις 21 Μάη θα τεθούν οι βάσεις για την απαλλαγή από το “καθεστώς Μητσοτάκη” και την προοδευτική αλλαγή στη χώρα».