Επίδομα παιδιών: Τι πρέπει να κάνετε για να πληρωθείτε τον Ιούνιο

Το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου πρέπει να υποβάλουν τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται τα νέα επιδόματα τέκνων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. και επιθυμούν να εισπράξουν τη δεύτερη δόση, που αντιστοιχεί στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

 

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Ο.Π.Ε.Κ.Α. όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν μέχρι τις 20 Ιουνίου στο σύστημα ΤΑΧΙSNET τις φορολογικές τους δηλώσεις και τις αιτήσεις Α21 για τη χορήγηση των νέων οικογενειακών επιδομάτων θα αποκτήσουν το δικαίωμα να λάβουν στο χρονικό διάστημα 25-27 Ιουνίου τα επιδόματα που αντιστοιχούν στο δεύτερο δίμηνο του 2018, ενώ εάν δεν έχουν λάβει τα επιδόματα του πρώτου διμήνου θα τα εισπράξουν μαζί κι αυτά (δηλαδή θα εισπράξουν μαζεμένα τα ποσά επιδομάτων που αντιστοιχούν στο πρώτο τετράμηνο του 2018).

 

Όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν μέχρι τις 20 Ιουνίου τις φορολογικές δηλώσεις και τις αιτήσεις Α21 θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία τον Ιουλίου. Συγκεκριμένα θα μπορούν να εισπράξουν τα επιδόματα που αντιστοιχούν στο δεύτερο και το τρίτο δίμηνο του τρέχοντος έτους ή τα επιδόματα που αντιστοιχούν σε ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους (αν δεν έχουν λάβει ποσά για το πρώτο δίμηνο) στο διάστημα από 25 έως 27 Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχουν υποβάλει στο ΤΑΧΙSNET τις φορολογικές δηλώσεις και τις αιτήσεις Α21.

 

Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων Α21 θα αρχίσει να λειτουργεί στο σύστημα TAXISNET εντός αυτής της εβδομάδος. Τα στοιχεία των αιτήσεων θα διασταυρώνονται από το ΤΑΧΙSNET με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που θα έχουν ήδη υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν ο αιτών πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια. Η εφαρμογή θα στέλνει στον αιτούντα την απάντηση για το εάν η αίτησή του εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε το αργότερο εντός 5 ημερών από την ημερομηνία υποβολή της αίτησης.