Έρχονται νέα μπλόκα – Πότε βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι, διεκδικώντας συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση του ολοένα και διογκούμενου κόστους παραγωγής.

Το απόγευμα της Παρασκευής η πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας, με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτικών συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία, εκτίμησε ότι μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και αποφάσισε να στηθεί μπλόκο την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας Ε65.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 600 τρακτέρ έχουν ήδη βγει στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν  συσκέψεις των αγροτικών συλλόγων σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας για την προετοιμασία της κινητοποίησης. Μπλόκα υπάρχουν ήδη στην Φθιώτιδα, την Πέλλα, την Κουλουρα, την Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, οι αγρότες ζητούν την αναπλήρωση εισοδήματος, την ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και κατώτερες εγγυημένες τιμές.

Σημειώνεται ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν στην ευρεία σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας στις 8 Ιανουαρίου και ότι στο πλαίσιο αυτό έγιναν τις περασμένες ημέρες συλλαλητήρια στη Θεσσαλία, στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες περιοχές.