Εργατικό ατύχημα Jumbo: 3 τραυματίες – Καταγγελίες για τη στάση της Αστυνομίας

Τρεις τραυματίες είχε απολογισμό το χθεσινό εργατικό ατύχημα στα Jumbo Φιλολάου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε ιμάντας ανελκυστήρα εμπορευμάτων και κατά την πτώση του θαλάμου οι τρεις εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε αυτόν τραυματίστηκαν. Καταγγελίες για απουσία της επιθεώρησης εργασίας αλλά και της στάσης των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στο περιστατικό.

Το χθεσινό ατύχημα στο πολυκατάστημα παιγνιδιών στο Παγκράτι, έρχεται μετά από σειρά εργατικών ατυχημάτων που έχουν συμβεί την τελευταία περίοδο εγείροντας ερωτήματα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους από πλευράς των επιχειρήσεων.

Ειδικά στο συγκεκριμένο περιστατικό, ερωτήματα εγείρει και η στάση της αστυνομίας η οποία σύμφωνα με καταγγελίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα, δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφάλισης του σημείου ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, συνέδραμε στην προσπάθεια της διοίκησης της επιχείρησης Jumbo να διατηρήσει το κατάστημα ανοιχτό μετά το ατύχημα.

Έντονη ήταν η αντίδραση από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ο οποίος σε ανακοίνωσή του μέσω twitter ζήτησε από τους υπευθύνους «να κρυφτούν αν δεν πάρουν μέτρα ασφαλείας». Στο ίδιο κλίμα το ΠΑΜΕ το οποίο με ανακοίνωση δήλωσε: «Στερεύουν τα λόγια από την αναλγησία της εργοδοσίας και του κράτους μπροστά στο νέο εργατικό ατύχημα».

Σε δήλωση για το περιστατικό προέβη και ο εκπρόσωπος τύπου του Μέρα25 Μιχάλης Κριθαρίδης, κάνοντας λόγο για παντελή απουσία της επιθεώρησης εργασίας και για παραλείψεις από πλευρά της αστυνομίας ενώ σημείωσε ότι: «Τα εργατικά όμως ατυχήματα και δυστυχήματα δυστυχώς πολλές φορές, έχουν γίνει πλέον μια θλιβερή καθημερινότητα στη χώρα μας, με εγκληματικές ευθύνες του Υπουργείου Εργοδοσίας, της ανυπαρξίας των ελεγκτικών μηχανισμών (αποψιλωμένο ΣΕΠΕ και ΕΛ.ΑΣ. που λειτουργεί ως ιδιωτική σεκιούριτι των εργοδοτών) και βέβαια των μνημονιακών Κυβερνήσεων διαχρονικά που κουρέλιασαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία τους».

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σε κυβέρνηση: «Είστε περήφανοι για το δημιούργημά σας;»

Τσελέντης για σεισμό: Να περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας

Ανδρουλάκης: Παρακρατικό αντί για επιτελικό το σύστημα Μητσοτάκη

Πηγή: politicus.gr