Fitch Solutions: Ανάπτυξη 6,3% στην Ελλάδα

H Fitch Solutions προβλέπει αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 6,3% το 2021 για την Ελλάδα (αναθεωρημένη προς τα πάνω από 6%) και την ταχύτερη ετήσια επέκταση της οικονομίας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, μετά από συρρίκνωση κατά 8,2% το 2020.

Η χαλάρωση των περιορισμών στην εγχώρια δραστηριότητα και στα διεθνή ταξίδια θα επιτρέψει στην κατανάλωση και στις εξαγωγές υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τουρισμό να ανακάμψουν. Εν τω μεταξύ, αναμένεται ότι η βελτίωση των εξωτερικών συνθηκών θα στηρίξει τις εξαγωγές.

Η Fitch Solutions προβλέπει ότι η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ θα παραμείνει ισχυρή στο 4,3% το 2022. Ωστόσο, η επικρατούσα αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία παρουσιάζει καθοδικούς κινδύνους για τις προβλέψεις της.

Η πρόβλεψη για το 2021 αποτελεί ανοδική αναθεώρηση από 6% προηγουμένως, μετά την ισχυρή επέκταση της ελληνικής οικονομίας κατά 16,4% σε ετήσια βάση (3,4% σε τριμηνιαία) το β' τρίμηνο, μετά από ανάπτυξη 1,4% σε ετήσια βάση (4,5% q-o-q) το α' τρίμηνο του 2021. Η ανάπτυξη του β' τριμήνου ξεπέρασε την πρόβλεψη του Bloomberg (11,3% σε ετήσια βάση).

Περισσότερα στο Euro2ay