Φορολογικές δηλώσεις: "Μπόνους" για όσους την καταθέσουν μέσα σε αυτή την εβδομάδα

Δύο «μπόνους» θα έχουν από την Εφορία, όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τη δήλωσή τους και τους προκύπτει να πληρώσουν: Για όσες φορολογικές δηλώσεις υποβληθούν έως τις 28 Ιουλίου και εφόσον τα εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά, ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί κανονικά σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου. Επίσης, ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 3% στο φόρο εισοδήματος στην περίπτωση εφάπαξ πληρωμής.

Τι θα γίνει με τους φορολογούμενους του Αυγούστου

Διαφορετική όμως θα είναι η αντιμετώπιση για εκείνους που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως τις 27 Αυγούστου και πρέπει να καταβάλουν φόρο εισοδήματος έως το τέλος του επόμενου μήνα: Φυσικά μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν θα υπάρξει κάποιο πρόστιμο ή προσαύξηση για την υποβολή της δήλωσης, καθώς θεωρείται εμπρόθεσμη. Όμως εάν κάποιος υπόχρεος θελήσει να εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο του θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα ισχύει η έκπτωση 3% όπως ισχύει για τον Ιούλιο.

Επίσης, εάν η δήλωση υποβληθεί εντός Αυγούστου, οι δόσεις εξόφλησης του φόρου δεν θα είναι 8, αλλά λιγότερες και αυτό γιατί η πρώτη θα είναι «διπλή»: Πρέπει δηλαδή τέλος του επόμενου μήνα να πληρωθεί τόσο η δόση Αυγούστου, όσο και εκείνη του Ιουλίου. Από τον Σεπτέμβρη και μετά θα πληρωθεί ο φόρος κανονικά σε 6 μηνιαίες δόσεις.