Γερμανός επίτροπος διορίστηκε στην μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Τουρκίας, στην Γερμανία

 

Eπίτροπο στη θυγατρική της τουρκικής τράπεζας Ziraat στη Φρανκφούρτη διόρισε η γερμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (BaFin) για να διασφαλίσει ότι εφαρμόζει τη νομοθεσία της χώρας για το ξέπλυμα χρήματος.

Η Ziraat έχει δίκτυο θυγατρικών σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, όπου έχει καταστήματα στην Αθήνα, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Η BaFin ανακοίνωσε ότι διόρισε τον Επίτροπο καθώς η Ziraat Bank International δεν υπάκουσε στην εντολή να διασφαλίσει ότι οι δραστηριότητες της είναι συνεπείς με τον γερμανικό νόμο για το ξέπλυμα χρήματος.

«Το ίδρυμα παραβίασε τις απαιτήσεις για σωστή επιχειρηματική οργάνωση», αναφέρει συγκεκριμένα η BaFin. «Η διασφάλιση της σωστής επιχειρηματικής οργάνωσης περιλαμβάνει επίσης τη διαρκή συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώνει η τράπεζα βάσει του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», αναγράφει η ανακοίνωση.

Τον περασμένο Ιούλιο 2021, η BaFin είχε δηλώσει ότι ήταν σε συζητήσεις με τη γερμανική θυγατρική της Ziraat Bank – η οποία είναι ενεργή στη χρηματοδότηση του τουρκο-γερμανικού εμπορίου – λόγω ανησυχιών για ορισμένες συναλλαγές με δάνεια και για τον ισολογισμό της τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ziraat Bank, ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας, του οποίου πρόεδρος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα

Πηγή: politicus.gr