H Tesla έχασε 125 δισ. μετά την εξαγορά του Twitter - Ο Έλον το ξανασκέφτεται;

Άσχημα τα νέα για τον Έλον Μάσκ και τους μετόχους της Tesla. Ένα 24ωρο μετά το ντιλ της χρονιάς οι μετοχές της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 12,2%, εξανεμίζοντας περισσότερα από 125 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία της.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έστρεψε και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του εξαγοράζοντας το twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά την αρχική διστακτικότητα και αμφιθυμία, το διοικητικό συμβούλιο του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποδέχτηκε ομόφωνα την προσφορά του Μασκ, με τη συμφωνία να τον καθιστά ιδιοκτήτη μιας εταιρείας με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες και τεράστια επιρροή στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο αναλυτής της αγοράς, Εντ Μόγια, με τις εξελίξεις να «τρέχουν» προειδοποίησε: «Εάν η τιμή της μετοχής της Tesla συνεχίσει σε ελεύθερη πτώση αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοδότησή του» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μερίδα αναλυτών σχολίαζε πως αν το σφυροκόπημα στη μετοχή της Tesla συνεχιστεί, ίσως ο Μασκ να έχει δεύτερες σκέψεις για την απόκτηση του Twitter. Σε περίπτωση πάντως που θελήσει να εγκαταλείψει τελικά τη συμφωνία, θα πρέπει να καταβάλλει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το ποσό του 1 δισ. δολαρίων.  

Twitter: Ανησυχία για ανθρώπινα δικαιώματα και ρητορική μίσους μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα – Με 44 δισ. δολάρια ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter

Έλον Μασκ: Η πρόταση-μαμούθ για να αγοράσει το Twitter – Η απάντηση της εταιρείας

Πηγή: politicus.gr