Υπολογίστε το νέο φόρο για οικόπεδα εκτός σχεδίου και αγροτεμάχια

Ο νέος φόρος ακινήτων επιβαρύνει όλες τις εκτάσεις εκτός σχεδίου. Μπορείτε να υπολογίσετε την επιβάρυνση για το δικό σας ακίνητο, ανάλογα με τα ειδικά τους χαρακτηριστικά, όπως έκταση, θέση, απόσταση από τη θάλασσα κ.λπ. με το ειδικό ηλεκτρονικό εργαλείο του money-money.gr

Από 0,1 έως και 120 ευρώ το στρέμμα κυμαίνεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα επιβάλλεται στις εκτάσεις γης εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού (αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκοτόπους, δάση κ.λπ.).  Μπορείτε να υπολογίσετε την επιβάρυνση για το δικό σας ακίνητο, ανάλογα με τα ειδικά του χαρακτηριστικά, όπως έκταση, θέση, χρήση κ.λπ. με το ειδικό ηλεκτρονικό εργαλείο του money-money.gr.

Ο φόρος θα υπολογίζεται με έναν βασικό συντελεστή φορολογίας (Β.Σ.Φ.), ο οποίος έχει οριστεί σε 0,001 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ή σε 1 ευρώ ανά στρέμμα. Από κει και πέρα για τον υπολογισμό του τελικού φόρου λαμβάνονται υπόψη και διάφοροι άλλοι συντελεστές που αποτυπώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε έκτασης, όπως είναι η επιφάνεια, η θέση, η χρήση, η ύπαρξη ή η απουσία άρδευσης κ.λπ.. Σε κάθε περίπτωση που εντός μιας εδαφικής έκτασης εκτός σχεδίου υπάρχει κτίσμα που χρησιμοποιείται ως κατοικία ο φόρος θα πενταπλασιάζεται (θα πολλαπλασιάζεται με έναν πρόσθετο συντελεστή 5), εκτός εάν η κατοικία είναι η μοναδική της οικογένειας του ιδιοκτήτη και έχει επιφάνεια μικρότερη των 150 τετραγωνικών μέτρων.