Και στα σούπερ μάρκετ η διάθεση των self tests

Το "πράσινο φως” διάθεσης των self tests και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων αναμένεται να ανάψει και επισήμως η Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ώρες.

Ήδη εδώ και πάνω από έναν μήνα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ενημερωθεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έχουν δώσει στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με τα καταστήματα -κυρίως μεγάλα- όπου θα μπορεί να γίνεται η διάθεση τους. 

Σε ό,τι αφορά στα προσωπικά δεδομένα -σήμερα για τη διάθεση δωρεάν self test πρέπει να συμπληρώνεται το ΑΜΚΑ του εργαζόμενου από τον υπάλληλο του φαρμακείου-, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι.

Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα επιτραπεί και η πώληση self tests και από άλλα κανάλια όπως είναι τα σούπερ μάρκετ.  

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ανέφερε πως για τα self tests ότι θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων και ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο Πέμπτη.

Όπως είπε το υπουργείο Ανάπτυξης πιστεύει πως η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα super market.

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων σημείωσε πως δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν ούτε προνόμια, ούτε τιμωρίες, ούτε κούνημα του δαχτύλου. "Είναι σεβαστή η ανησυχία για τα εμβόλια. Όμως σήμερα μετά από 1,5 δισ. εμβολιασμένων δεν μπορεί να υπάρχει η ίδια ανησυχία με αυτή που υπήρχε τον Ιανουάριο".

Πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τα προνόμια θα γίνει τον χειμώνα που θα έρθει καθώς και ότι με βεβαιότητα θεωρεί ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, όπου προφανώς και δεν θα μπορούν να μπουν οι ανεμβολίαστοι. Είπε επίσης ότι ο κανόνας αυτός θα ισχύει για τα πάντα.