Κεφάλαια 350 εκατ. ευρώ αντλεί η Τράπεζα Πειραιώς με έκδοση ομολόγων

Παρουσιάσεις του νέου ομολόγου που σκοπεύει να εκδώσει η Τράπεζα Πειραιώς για να αντλήσει 350 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν στο Λονδίνο στελέχη της τράπεζας. Με το νέο ομόλογο, η Tράπεζα Πειραιώς σκοπεύει να αντλήσει 350 εκατ. ευρώ ενισχύοντας την κεφαλαιακή της βάση.

Η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς επέλεξε ως βασικούς αναδόχους της έκδοσής της δύο κορυφαίες τράπεζες, Goldman Sachs και UBS, οι οποίες έλαβαν εντολή να αρχίσουν την παρουσίαση της έκδοσης στους επενδυτές, καθώς στόχος είναι να αξιοποιηθεί η εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία για τους ελληνικούς τίτλους, που έχει φέρει την απόδοση των 5ετών κρατικών ομολόγων κάτω από το 1,60%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές, που αναζητούν υψηλές αποδόσεις σε περιβάλλον πολύ χαμηλών επιτοκίων και είναι διατεθειμένοι να ποντάρουν σε τίτλους χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (η έκδοση της Πειραιώς βαθμολογείται με Caa3 από την Moody's και CCC από την S&P).

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις που έγιναν στους αναλυτές, η Πειραιώς έχει ολοκληρώσει κατά 95% το πρόγραμμα κεφαλαιακής της ενίσχυσης, καθώς ήδη έχει περιορίσει τα σταθμισμένα σύμφωνα με τον κίνδυνο στοιχεία του ενεργητικού κατά 3,6 δισ. ευρώ, με σειρά πωλήσεων δανείων και θυγατρικών. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει μέσα στο 2019 την έκδοση των νέων ομολόγων και οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν, λόγω της εξαιρετικής συγκυρίας στην αγορά.