Κίνα: Παράνομες οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα – “Βουτιά” του Bitcoin

Κλυδωνισμοί για τα κρυπτονομίσματα, καθώς το Πεκίνο κήρυξε παράνομες τις συναλλαγές με τα κρυπτονομίσματα. Το τραπεζικό ίδρυμα ενισχύει με αυτή του την απόφαση την σκληρή στάση που τηρεί ήδη το Πεκίνο απέναντι σε αποκεντρωμένα blockchain, τα οποία θεωρεί απειλή για το εθνικό νόμισμα.

Στην ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής, η «Τράπεζα του Λαού» στην Κίνα υποστηρίζει πως το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στον περιορισμό του ρίσκου που περιβάλλει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, με γνώμονα την διατήρηση της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής σταθερότητας.

Η τιμή του Bitcoin έχει ήδη πέσει 5% από την στιγμή της αιφνίδιας ανακοίνωσης.

Κατονομάζοντας ως παραδείγματα τα bitcoin, ether και tether, η Κεντρική Τράπεζα τονίζει πως κρυπτονομίσματα που «εκδίδονται» από μη τραπεζικές οντότητες, χρησιμοποιούν τεχνολογίες κρυπτογράφησης και υφίστανται σε ψηφιακή μορφή, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως χρήματα στην αγορά.

Από την απαγόρευση δεν ξεφεύγουν ούτε οι διεθνείς συναλλαγές, αφού τονίζεται πως θεωρούνται παράνομες και οι συναλλαγές σε διακρατικό επίπεδο με κρυπτονομίσματα, για παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου σε κατοίκους της Κίνας.

Πηγή: Lifo.gr, με πληροφορίες από Wall Street Journal