Κορωνοϊός: Δάνεια σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου

Δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου θα χορηγηθούν από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις, τα οποία θα φτάνουν είτε μέχρι το διπλάσιο του μισθολογικού κόστους είτε μέχρι το 25% του τζίρου.

Οι κρατικές εγγυήσεις για τα δάνεια αυτά προβλέπονται σε νομοθέτημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως γράφει το banikngnews.gr.
To θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη των τραπεζών με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και το ΤΕΠΙΧ.
Το σχέδιο αυτό αναμένεται να δοθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι την Παρασκευή.
Ας σημειωθεί πως το συγκεκριμένο νομοθέτημα δεν λαμβάνει υπόψη του τους ορισμούς της ΕΒΑ για δανειολήπτες ενήμερους ή μη αφού δίδει το δικαίωμα, να υποβάλουν αιτήματα για δάνεια όσοι κατά τη γενική διάταξη δεν είχαν συνολικές υπερημέριες δημόσιο-τράπεζες κάτω των 90 ημερών στις 31.12.20.
Μάλιστα το ίδιο θα ισχύει και για ρυθμισμένους δανειολήπτες που τηρούν τις ρυθμίσεις τους.
Ας σημειωθεί πάντως πως και οι ορισμοί της ΕΒΑ αναμένεται να υποστούν αλλαγές αφού την επεξεργασία για όλη την Ευρώπη διενεργεί ο SSM.
Οι υποψήφιοι δανειολήπτες θα μπορούν και αυτοί να χορηγούν περαιτέρω εγγυήσεις για το ποσό του δανείου που θα καλείται να αναλάβει το πιστωτικό ίδρυμα χωρίς εγγύηση..
Όπως γράφει το bankingnews.gr η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα φθάνει το 40% των δανείων διότι όπως λένε οι τράπεζες σε άλλη περίπτωση ο λογαριασμός των ιδίων κεφαλαίων των πιστωτικών ιδρυμάτων δεν καλύπτεται.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ