Με τις πληρωμές Φεβρουαρίου η αύξηση στις συντάξεις

Αυξήσεις στις συντάξεις θα δει η πλειονότητα των συνταξιούχων, καθώς ξεκινά η καταβολή της αύξησης κατά 7,75% με τις πληρωμές Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Διευκρίνισε επίσης ότι αύξηση θα πάρουν και οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά, απλώς όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα την περιορίσουν και του χρόνου θα βρεθούν σε ευνοϊκότερη θέση, για να πάρουν αυξήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, από τους 910.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, οι 515.000 θα βγουν κερδισμένοι από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ κερδισμένοι είναι και άλλοι 260.000, που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ. Σημείωσε μάλιστα, ότι από αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, μόνον το 17% δεν θα δει κάποια επίδραση, ενώ το 83% θα δει αυξήσεις.

«Τουλάχιστον ένας στους δύο συνταξιούχους θα διαπιστώσει ότι το 2023 θα έχει μία επιπλέον σύνταξη στην τσέπη του» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει μόνο αυξήσεις στους συνταξιούχους». Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση διόρθωσε στον μεγαλύτερο βαθμό, που μπορούσε, τον νόμο Κατρούγκαλου, αρχικά με τις αυξήσεις που δόθηκαν με τον νόμο Βρούτση σε όσους είχαν πάνω από 30 έτη ασφαλιστικού βίου. Πρόσθεσε τέλος, ότι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που είχαν παρακράτηση 70%, αυτή περιορίστηκε στο 30%, ότι καταργήθηκε το πλαφόν κύριας και επικουρικής σύνταξης, που ήταν 1.300 ευρώ και ότι ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής από 22% μειώθηκε στο 9%.