Μεγάλου: Στόχος να γίνει η Πειραιώς η καλύτερη τράπεζα

Αλλαγή όχι απλώς σελίδας αλλά βιβλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργο Χατζηνικολάου, αποτελεί η σημερινή ημέρα για την τράπεζα. Σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Πειραιώς, μετά το placement για την πώληση του 27% σε ιδιώτες επενδυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου, κος Γιάννος Κοντόπουλος, είπε ότι αποτελεί επιβεβαίωση της έμπρακτης δυναμικής που έχει η αγορά μας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την προοπτική των τραπεζών.

Το εύρος των επενδυτών από Ελλάδα κι εξωτερικό καθιστά το Χρηματιστήριο, μέλος των παγκόσμιων αγορών Και για να ακριβολογώ , όπως είπε ο κος Κοντόπουλος, το ΧΑ αποτελεί μέρος της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας.

Μεγάλου: Η Τράπεζα έχει πλέον σχέδιο, όραμα και στρατηγική

Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα και πως η Τράπεζα έχει πλέον σχέδιο, όραμα και στρατηγική για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον σε Ελλάδα την Ευρώπη. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης, μίλησε για μια ιστορική ημέρα για την Πειραιώς, και πως πολλοί δούλεψαν για να επιτευχθεί ένα θαύμα.

Κανείς δεν θέλει να θυμάται την περίοδο 2018-2019 και πως πλέον μιλάμε για μια επενδυτικά ελκυστική τράπεζα. Η συναλλαγή αυτή (το Placεment) δεν έχει προηγούμενο. Το premieum που δόθηκε και το υπερτίμημα δεν υπάρχει στα παγκόσμια χρονικά.

Τέλος η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, έκανε λόγο για σταθερά θετική πορεία του ΧΑ και για την ανάκτηση εμπιστοσύνης των επενδυτών τα τελευταία χρόνια.