Νάγκελ: Η ΕΚΤ θα πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει ακόμα τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων, αν και πλησιάζει το τέλος του κύκλου σύσφιγξης που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας, και επικεφαλής της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ.

Ο διοικητής της Bundesbank δήλωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

«Φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο με την έννοια ότι φτάνουμε στην περιοχή της νομισματικής πολιτικής που θεωρείται περιοριστική», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk, όπως μεταδίδει το Bloomberg. «Είμαι πεπεισμένος ότι η πολιτική μας δείχνει αποτελέσματα».

Σημείωσε παράλληλα ότι η απόφαση της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα να επιβραδύνει τη σύσφιξη της πολιτικής και να ανακοινώσει ότι περιμένει να σταματήσει τις επανεπενδύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (APP) από τον Ιούλιο του 2023 και μετά αποτελούν σωστές κινήσεις, αν και υπογράμμισε ότι η δουλειά της κεντρικής τράπεζας δεν έχει τελειώσει.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να επιμείνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.