Ο Άδωνις, ο πληθωρισμός και τα …θαύματα

Πρεμιέρα κάνει αύριο Τετάρτη το «καλάθι του νοικοκυριού», ένα μέτρο με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκρατηθούν ο πληθωρισμός και η συνεχής ανοδική πορεία των τιμών σε βασικά καταναλωτικά είδη.

Το μέτρο ουσιαστικά αποτελεί μια συμφωνία με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, προκειμένου οι δεύτερες να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός καταλόγου με 50 βασικά είδη, οι τιμές των οποίων θα διατηρούνται προσιτές και σε επίπεδα χαμηλότερα του πληθωρισμού. Η λίστα αυτή θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, αρχής γενομένης από αύριο.

Αν και πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο κρίθηκε εξαρχής, από επαγγελματικές ενώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης, ως ανεπαρκές σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα βοηθήσει σημαντικά. Ο Υπουργός Ανάπτυξης έκανε παραλλήλως γνωστό ότι με την έναρξη ισχύος του προγράμματος, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, θα επισκεφτεί δέκα σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε ο ίδιος, οι επισκέψεις αυτές έχουν ως στόχο να γίνουν έλεγχοι και να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις ότι τα προϊόντα που θα βρίσκονται στο καλάθι του νοικοκυριού έχουν την ίδια τιμή ή και χαμηλότερη από αυτή που είχαν στις 3 Οκτωβρίου. Και μάλλον για να μην γίνει κανένα …λάθος έδωσε στη δημοσιότητα και τη λίστα των υποκαταστημάτων που θα επισκεφθεί!

Ο Υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και για τα προϊόντα που βρίσκονται εκτός του καλαθιού του νοικοκυριού. Παραλλήλως ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει η συζήτηση με διάφορους κλάδους, όπως mini markets, κρεοπώλες, αρτοποιούς και άλλοι, για την ένταξή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο, όπως είπε, φτιάχτηκε για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα.

«Ο πληθωρισμός είναι φρικτός και δυστυχώς προκαλεί μεγάλα προβλήματα, ιδίως στους ευάλωτους συμπολίτες μας» είπε ο Άδωνις  Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει κάνει άλλωστε εδώ και μήνες πολλές μαντεψιές για το ύψος του πληθωρισμού αλλά, όπως έχει γραφτεί, δεν το πέτυχε ούτε κατά λάθος. Σήμερα πάντως, κράτησε και μία πισινή, καθώς έκλεισε την αναφορά του στον πληθωρισμό, λέγοντας: «κάνουμε ότι μπορούμε για να τον περιορίσουμε, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής. Θαύματα έκανε μόνο ο Χριστός, εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε».

Μητσοτάκης: Θέλει συμφωνία με την Τουρκία τύπου Ισραήλ-Λιβάνου

Ο Άδωνις, ο πληθωρισμός και τα …θαύματα

Στο μικροσκόπιο της Ευρωβουλής οι παρακολουθήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Πηγή: politicus.gr