«Καλάθι του νοικοκυριού»: Τα 51 προϊόντα είναι πολύ λίγα δηλώνουν οι καταναλωτές

Δηλώσεις ότι «ξεπούλησε» έκανε για το «καλάθι του νοικοκυριού» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από νέα αυτοψία σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η εικόνα δύο μέρες μετά την εφαρμογή του μέτρου, είναι ότι η υποστήριξη των καταναλωτών είναι εντυπωσιακή και ότι οι τιμές έπεσαν. «Είναι συγκριτικά καλύτερες» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ικανοποίηση και στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«Απ’ όσο δε έχω μάθει από όλες τις αλυσίδες με τις οποίες μιλάω σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα πλέον, στο ερώτημα αν ο κόσμος έχει στηρίξει και έχει καταλάβει τι είναι το ”καλάθι του νοικοκυριού”, που είναι λογικό τις πρώτες μέρες να μην έχει καταλάβει, πρέπει να σας πω ότι σε όλες τις αλυσίδες και είμαι ευτυχής για αυτό, το καλάθι πάει πάρα πολύ καλά. Να το πω λίγο λαϊκά, έχει ”ξεπουλήσει”. Δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν τα ράφια από τα προϊόντα του καλαθιού, που πάει να πει ότι ο κόσμος παρά το ότι κάποιοι θα ασκήσουν κριτική, θα πουν τον καπαμά τους, το αγοράζει», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι καταναλωτές δεν δείχνουν να έχουν πεισθεί, όπως αναφέρει άρθρο του Euronews. «Τα 51 προϊόντα είναι πολύ λίγα» δήλωσε καταναλωτής που μίλησε στο μέσο. «Οι τιμές ήταν ψηλά, τις χαμήλωσαν λίγο, αλλά θα ξανανέβουν την επόμενη εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει αυτό το μέτρο. Δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους οι αρχές» δήλωσε άλλος καταναλωτής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η πορεία του μέτρου θα αξιολογηθεί σε μία με δύο εβδομάδες. «Να δούμε πως πάει στα σούπερ μάρκετ και μετά θα πάρουμε αποφάσεις για επέκτασή του και πως θα γίνει», σημείωσε.