Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς αναδείχθηκε “Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας”

Ο Ιδρυτής και CEO της THEON Group και Ιδρυτής της EFA Group, Κρίστιαν Χατζημηνάς, αναδείχθηκε “Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας” στο πλαίσιο του διαγωνισμού της EY, Έλληνας “Επιχειρηματίας της Χρονιάς” 2023.

“Η Ελλάδα μπορεί να εξάγει καινοτομία και υψηλή τεχνολογία, και να είναι διεθνώς ανταγωνιστική – αυτό αναδεικνύει το πολύ σημαντικό βραβείο “Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας” που έχω την τιμή να παραλαμβάνω”, σημείωσε ο κ. Χατζημηνάς και συνέχισε λέγοντας: “η διάκριση αυτή, αποτελεί επιβράβευση για την προσήλωσή μας στην ποιότητα και καινοτομία, αλλά και επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού μας που απαρτίζεται από Έλληνες και Ελληνίδες μηχανικούς”.

Έλληνας του εξωτερικού, γεννημένος στο Βελγικό Κονγκό, ο Κρίστιαν Χατζημηνάς ίδρυσε το 1987 την πρώτη του εταιρία στη Νέα Υόρκη, και το 1989 ίδρυσε την EFA Ventures στην Αθήνα, που πολύ σύντομα έγινε ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές υπηρεσιών βιομηχανικής συνεργασίας στον κόσμο.

Το 1997 ίδρυσε την THEON, τη μοναδική ελληνική εταιρία σχεδίασης και παραγωγής ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, με εφαρμογές στην άμυνα και την ασφάλεια που εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά. Σήμερα, ο όμιλος THEON Group διαθέτει γραφεία, μεταξύ άλλων, στην Αθήνα, τη Λευκωσία, το Arlington, το Abu Dhabi, το Dubai, και τη Σιγκαπούρη, καθώς και 3 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αθήνα, το Wetzlar και το Plymouth. Μέχρι το 2023, το ΤΗΕΟΝ Group είχε κατασκευάσει και διαθέσει περισσότερα από 150.000 συστήματα σε όλο τον κόσμο.

“Με τις εξαγωγές μας να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του συνολικού μας τζίρου, σε 68 χώρες σε όλο τον κόσμο, η εξωστρέφειά μας δεν εξαντλείται μόνο στις εξαγωγές και πωλήσεις προϊόντων, αλλά περιλαμβάνει και εξαγωγή τεχνολογίας και τεχνογνωσίας δημιουργώντας ουσιαστικές βιομηχανικές συμπαραγωγές”, επισημαίνει ο κ. Χατζημηνάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Φεβρουάριο του 2024, η THEON International, μητρική εταιρεία του ΤΗΕΟΝ Group, εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, σηματοδοτώντας την πρώτη εισαγωγή σε κεφαλαιαγορά του εξωτερικού, ομίλου εταιρειών ελληνικών συμφερόντων που εξειδικεύεται στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας. Η δημόσια αυτή εγγραφή αποτέλεσε την πρώτη δημόσια εγγραφή στην Ευρώπη για το 2024.

Το βιογραφικό του κ. Χατζημηνά

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς είναι Ιδρυτής & CEO του THEON Group και Ιδρυτής του EFA Group. Αποφοίτησε το 1981 από το Πανεπιστήμιο Columbia με B.A. in Economics και το 1983 από το Wharton Business School της Πενσυλβάνιας με MBA στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών. Ο κ. Χατζημηνάς είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (www.eene.gr), καθώς και ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Wharton της Ελλάδας.

Πηγή: politicus.gr