Οι κάρτες Eurobank στο Apple Pay

Το Apple Pay προσφέρει από σήμερα στους πελάτες της η Εurobank. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τις συναλλαγές μέσω Apple Pay, οι πελάτες της Τράπεζας, κάτοχοι καρτών Eurobank Visa και Eurobank Mastercard, θα πραγματοποιούν, απλά και γρήγορα, απολύτως ανέπαφες συναλλαγές, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η επαφή τους με μετρητά, η χρήση κάρτας στη φυσική της μορφή ή η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ στο τερματικό αποδοχής καρτών (POS), με τη δύναμη της ασφάλειας που παρέχει το iPhone σε κάθε συναλλαγή.

Η διαδικασία της συναλλαγής είναι απλή καθώς οι χρήστες μπορούν απλώς να κρατούν το iPhone ή το Apple Watch, κοντά στο τερματικό, για να πραγματοποιήσουν μια ανέπαφη πληρωμή. Η κάθε πληρωμή με Apple Pay επαληθεύεται με το Face ID ή με το Touch ID ή με κωδικό ασφαλείας της συσκευής. Οι χρήστες μπορούν να πληρώνουν σε όλα τα φυσικά καταστήματα που διαθέτουν τερματικά πληρωμών (POS).

Το Apple Pay διευκολύνει, επίσης, τις πληρωμές στις online αγορές, ενώ, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την πραγματοποίηση μικρών, καθημερινών συναλλαγών, όπως πληρωμές για αγορά εισιτηρίων σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στάθμευσης κ.ά. ενώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση πληρωμών σε εφαρμογές (App) μέσω Apple Watch.

Στον πυρήνα του Apple Pay βρίσκονται η ασφάλεια και το απόρρητο: Με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας Eurobank Visa και Mastercard στο Apple Pay, ο αριθμός της κάρτας δεν αποθηκεύεται ούτε στη συσκευή ούτε στους servers της Apple. Αντίθετα, ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού συσκευής (Device Account Number) κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο πιστοποιημένο τσιπ (industry standard) Secure Element, που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει με ασφάλεια στη συσκευή τα στοιχεία πληρωμής.

Το ApplePay είναι εύκολο στην εγκατάστασή του, με μια διαδικασία λίγων βημάτων, την οποία ολοκληρώνει ο κάθε χρήστης μόνος του. Ο χρήστης, απλά ανοίγει την εφαρμογή "Wallet”στο κινητό, πατάει το σύμβολο "+" στο πάνω δεξιά τμήμα της οθόνης και ακολουθεί τα βήματα που υποδεικνύονται για να προσθέσει τις πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες Eurobank Visa και Mastercard. Μόλις γίνει η προσθήκη της κάρτας σε iPhone, Apple Watch, iPad, και Mac, ο χρήστης μπορεί άμεσα να χρησιμοποιήσει το Apple Pay, ενώ συνεχίζει να απολαμβάνει τα προνόμια που παρέχουν οι κάρτες Eurobank.