ΟΤΕ: Προς απόσχιση δραστηριότητας κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε θυγατρική

Tην απόσχιση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον παθητικό εξοπλισμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε 100% θυγατρική εταιρεία διερευνά ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης των εσωτερικών αξιών και της ενδυνάμωσης της συνολικής δυναμικής του Ομίλου.

Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια των επιτυχημένων αποσχίσεων των κλάδων Εξυπηρέτησης Πελατών, Καταστημάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου και απορρόφησής τους από τις ανώνυμες εταιρείες του Ομίλου Cosmote E-VALUE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE Τεχνικές Υπηρεσίες.

Η διαδικασία αυτή «αποσκοπεί στην καλύτερη αξιοποίηση και στην αύξηση της διαφάνειας όσον αφορά την αξία του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. «Μέσω της παραπάνω διαδικασίας και αφού ολοκληρωθεί, κατόπιν της λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας, εκτιμάται ότι επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Ομίλου, καθώς και η αποτελεσματικότερη διοικητική οργάνωση. Η απόσχιση δεν αναμένεται να έχει επίπτωση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου».

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία ανακοινώνει ότι διερευνά εναλλακτικές και δυνατότητες βελτιστοποίησης της δραστηριοποίησής της στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης με σκοπό την μείωση του κόστους λειτουργίας της.