Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Ενα άλμα προς τα εμπρός είναι εφικτό

Ένα άλμα προς τα μπροστά είναι εφικτό και θα ωφελήσει όλους μας. Είναι στο χέρι μας αλλά απαιτεί αποφασιστικότητα, ξεβόλεμα και συνεργασία τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος σε δηλώσεις του πριν την παρουσίαση της Έρευνας του Συνδέσμου για το επιχειρηματικό περιβάλλον, τονίζοντας ωστόσο ότι «απαιτεί αποφασιστικότητα, ξεβόλεμα και συνεργασία». 

Αρχικά, ο ισχυρός άνδρας του ΣΕΒ, επισήμανε ότι η «Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας και προοπτικής, αλλά χρειάζεται να επιταχύνουμε τις αλλαγές».

Και συνέχισε: «Η ετήσια έρευνα όπως είπε καταγράφει πρόοδο και συγκρατημένη αισιοδοξία. Αναδεικνύει επίσης την ανάγκη για επιτάχυνση αλλαγών από τίς επιχειρήσεις και την δημόσια διοίκηση. Οι επιχειρήσεις έχουν συνείδηση για την ανάγκη αυτοβελτίωσης. Ταυτόχρονα αναδεικνύουν την ανάγκη για περισσότερη τόλμη σε θέματα όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, η μείωση της γραφειοκρατίας, η μείωση του κόστους της ενέργειας, η μείωση της φορολόγησης των στελεχών και κυρίως η βελτίωση των δεξιοτήτων».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Παπαλεξόπουλος

«Σε ένα κόσμο που καμιά φορά φαίνεται να έχει χάσει την πυξίδα του, η Ελλάδα είναι μια νησίδα σταθερότητας και προοπτικής. Η Ετήσια Έρευνα του ΣΕΒ για τις επιχειρήσεις, καταγράφει πρόοδο και συγκρατημενη αισιοδοξία για το μέλλον. Αναδεικνύει όμως ταυτόχρονια, την ανάγκη για επιτάχυνση των αλλαγών, τόσο απο τις επιχειρήσεις όσο και απο τη Δημόσια Διοίκηση. 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πλήρη συνείδηση της ανάγκης για αυτοβελτίωση, επενδύοντας στους ανθρώπους τους και στην τεχνολογία, όχι μόνο ο οι ίδιες θα προκόψουν, αλλά θα συνεισφέρουν στις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής.

Οι για περισσότερη τόλμη στις αλλαγές που πρέπει να γίνει για να συνεχίσει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον

Εστιάζουν σε θέματα όπvς η πάταξη της φοροδιαφυγής, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, η μείωση της γραφειοκρατίας, η μείωση του κόστους της ενέργειας, η μείωση της φορολόγησης των στελεχών και κυρίως η βελτίωση των δεξιοτήτων

Ένα άλμα προς τα μπροστά είναι εφικτό και θα μας ωφελήσεις όλους. Εϊναι στο χέρι μας αλλά απαιτεί αποφασιστικότητα, ξεβόλεμα και συνεργασία».