Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να «κόψεις» ποτέ από τον προϋπολογισμό σου

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να «κόψεις» από την καθημερινότητά σου για να περιορίσεις τα έξοδα, αλλά, όσο κι αν ζορίζεσαι, υπάρχουν κάποια που, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να λείψουν ποτέ από τον προϋπολογισμό σου.

1.    Ασφάλεια υγείας

Αν η εταιρεία σου δεν προσφέρει ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας, καλό θα ήταν να το αποκτήσεις μόνος σου. Μπορεί να ακούγεται ακριβό, αλλά η εναλλακτική του να μην έχεις ασφάλεια, είναι σίγουρα πιο ακριβή μακροπρόθεσμα.

2.    Ασφάλεια σπιτιού

Μετά την υγεία, το κόστος της ασφάλειας του σπιτιού, αποτελεί τη μεγαλύτερη δαπάνη που πρέπει να κρατήσεις πάση θυσία, αν θέλεις να εξασφαλίσεις ότι ακόμα και στη χειρότερη καταστροφή θα έχεις το κεφάλαιο για να ξαναχτίσεις ό,τι έχασες.

3.    Ασφάλεια αυτοκινήτου

Άλλη μια ασφάλεια, που, για ευνόητους λόγους, βρίσκεται στη λίστα. Εκτός του ότι είναι υποχρεωτική, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε περιπτώσεις τροχαίων ή βλαβών.

4.    Αποπληρωμή χρεών

Ειδικά αν έχεις δάνεια με υψηλό επιτόκιο, είναι πολύ πιο αποδοτικό, μακροπρόθεσμα, να δίνεις έστω και το ελάχιστο δυνατό ποσό στην αποπληρωμή του, αντί να συσσωρεύεις χρέος και τόκους.

5.    «Μαξιλάρι» έκτακτης ανάγκης

Μπορεί να ακούγεται πολυτέλεια στις μέρες μας, και ειδικά αν έχεις ρίξει το βάρος σε όλα τα παραπάνω, αλλά ένα, έστω και μικρό, «μαξιλάρι» ασφαλείας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο θα σε βοηθήσει όταν θα το έχεις… πραγματικά ανάγκη, αλλά θα σε κάνει να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια.