Πήρε πίσω την αύξηση στις μάσκες η κυβέρνηση - Παραμένει στο 6% ο ΦΠΑ

 

Δεν θα επιστρέψουν τελικά στον υψηλό ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου οι μάσκες, τα χειρουργικά γάντια, τα αντισηπτικά και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή.

Με δεδομένο πως ο κορωνοϊός παρουσιάζει ξανά έξαρση και οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στα ΜΜΜ και στα νοσοκομεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα γίνει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα.

Όπως γνωστοποίησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αύριο θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει ότι ο ΦΠΑ θα παραμείνει ως έχει στο 6%.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου επρόκειτο να λήξει το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ σε αρκετά προϊόντα ατομικής υγιεινής, τα οποία θα επέστρεφαν στο 24%.

Συγκεκριμένα, ο ΦΠΑ θα αυξανόταν στα εξής αγαθά:

    -στις μάσκες προστασίας,

    -στα γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών – νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση),

    -στο σαπούνι

    -σε άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή,

    -στα αντισηπτικά διαλύματα,

    -στα αντισηπτικά μαντηλάκια και σε άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα

    -στην αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη, η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών

    -στην καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95% που διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.

Αναμένεται τώρα η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για να φανεί αν ο ΦΠΑ θα παραμείνει στο 6% σε όλα τα παραπάνω προϊόντα ή μόνο στις μάσκες.

Ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας: Με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματιστεί κυβέρνηση που θα νοιάζεται για τους πολλούς και όχι για τα κέρδη των λίγων

Ρωσία: Αδυναμία πληρωμής εξωτερικού χρέους μετά από έναν αιώνα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη θανάτωση του χιμπατζή – «Κάθε μέρα θα είμαστε εδώ»

Πηγή: politicus.gr