Ποιοι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους ΚΤΕΟ

Εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής πρόσθετου ειδικού τέλους εκπροθέσμου KTEO οι ιδιοκτήτες που είχαν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID -19, κατά το χρονικό διάστημα που υπήρχε υποχρέωση προσκόμισης οχήματος για τεχνικό έλεγχο, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης

 

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος οφείλει να προσκομίσει βεβαίωση/γνωμάτευση θεράποντος ιατρού ή νοσηλευτικού ιδρύματος ή κλινικής ή έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ή του ΕΟΔΥ, στο οποίο αναγράφεται ότι χαρακτηρίζεται ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 και απαιτείται η κατ’ οίκον απομόνωσή του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο ιδιοκτήτης οφείλει να προσκομίσει το όχημα για τεχνικό έλεγχο εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που έπαυσε να ισχύει ο παραπάνω λόγος ανωτέρας βίας.

 

Η απόφαση λαμβάνεται σε συνέχεια της εγκυκλίου (αριθμ. πρωτ. 51958/831/1-10-2020) που απαλλάσσει από την καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.