Project future: Το νέο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς

Δεξιότητες και πρόσβαση στην αγορά εργασίας είναι τα «εργαλεία» που φιλοδοξεί να δώσει σε νέους πτυχιούχους το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς Project Future.

Το Project Future επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στην εξειδίκευση νέων πτυχιούχων σε τομείς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Η Τράπεζα Πειραιώς, ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, υπηρετώντας τον σκοπό της να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας, Project Future, το οποίο αφορά τους νέους που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας (στη φωτογραφία, από αριστερά προς τα δεξιά: Βασίλειος Βέλκος, Co-Founder Code.Hub, Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Market and YouTube at Google Greece, Bulgaria, Cyprus & Malta, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς, Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director ReGeneration, Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς, Ιωάννης Νικολακόπουλος, Co-Founder Code.Hub)

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, «με το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στην ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και την συνδέει με την αγορά εργασίας. Στην ουσία, επιχειρούμε να γεφυρώσουμε την απόσταση μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και των επιχειρήσεων που ζητούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί, ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας που τους ταιριάζει και ταυτόχρονα δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο».

Το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneratιοn Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, μέσω του προγράμματος, δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα περάσουν από συνεντεύξεις με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με συμβάσεις εξάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: Οκτώβριος 2018 και Μάρτιος 2019. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας. Η κατάθεση αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο ξεκινά σήμερα 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr.

Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος τον Μάρτιο του 2019 ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευτεί να υλοποιεί σε ετήσια βάση το πρόγραμμα προκειμένου να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους.
Μετά την εκπαίδευσή τους, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα και όπως αναμένεται, περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, υπογράφοντας συμβάσεις με διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες και ελάχιστη αμοιβή 750 ευρώ το μήνα.
Βάσει μάλιστα της εμπειρίας του ReGeneration Academy, σε συνεργασία με το οποίο γίνεται το πρόγραμμα, το 80% - 85% των απασχολούμενων παραμένει στις εταιρείες και μετά την εξάμηνη σύμβαση.

Όπως τονίζει ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Γιάννης Ρόκκας, στο πλαίσιο του κοινωνικού της ρόλου η Τράπεζα Πειραιώς επαναπροσδιορίζει τη δράση της ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες που προκύπτουν στην ελληνική κοινωνία.
«Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future απαντά σε δύο ανάγκες που δημιούργησαν οι οικονομικές συνθήκες της χώρας: την ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και την μείωση της ανεργίας. Με το Project Future επιδιώκουμε να ενώσουμε τη νέα γενιά με την αγορά εργασίας και να δώσουμε στους νέους εφόδια για να διεκδικήσουν τη θέση που τους ταιριάζει, αποκτώντας πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο».


Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Market and YouTube at Google Greece, Bulgaria, Cyprus & Malta, ο ταχέως αναπτυσσόμενος χώρος του digital marketing έχει ανάγκη από στελέχη με πάθος και προσήλωση. «Είμαστε τυχεροί όμως που έχουμε τόσο ικανούς νέους και πιστεύουμε ότι με τα κατάλληλα εργαλεία μπορούν να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στο εργασιακό χώρο. Η εκπαίδευση γύρω από digital δεξιότητες άλλωστε είναι προτεραιότητα της Google. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκπαιδευθεί στην Ευρώπη μέσα από το πρόγραμμα της Google, Grow With Google», επισημαίνει ο κ. Σούσης.