Στάσσης: Η κερδοφορία της ΔΕΗ και οι στόχοι του 2024

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η τηλεδιάσκεψη των 90 και πλέον αναλυτών με τη διοίκηση της ΔΕΗ, που παρουσίασε τα πολύ καλά αποτελέσματα του 2023 και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης το 2024.

Η διοίκηση ανέλυσε τη στρατηγική της εταιρείας, που εξασφαλίζει κερδοφορία, τόσο από την παραγωγή, όσο και από την προμήθεια. «Αποδείξαμε ότι πετυχαίνουμε τους στόχους μας και όταν ανεβαίνουν οι τιμές χονδρεμπορικής και όταν πέφτουν», τόνισε ο Γιώργος Στάσσης στους αναλυτές, που είχαν μπροστά τους την παρουσίαση της εταιρείας, που κατέγραφε για το 2023 λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) 1,5 δισ. ευρώ σε επίπεδο pro-forma, μαζί με τη Ρουμανία, με επαναφορά έπειτα από 10 χρόνια στη διανομή μερίσματος πάνω από 0,25 ευρώ/μετοχή.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης, το 2024 αναμένει καθαρή κερδοφορία στα 300-400 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι το 2023 η ΔΕΗ αύξησε τα κέρδη από την προμήθεια ενέργειας, εξηγώντας ότι όταν οι τιμές είναι πτωτικές κερδίζει από την προμήθεια και όταν είναι ανοδικές από την παραγωγή.

Διαβάστε περισσότερα στο energygame.gr