Στηλίτευσε την κινδυνολογία Μητσοτάκη  για τράπεζες και νόμισμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να τον κατονομάσει ευθέως, εξαπέλυσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στηλιτεύοντας την κινδυνολογία περί εθνικού νομίσματος και κλεισίματος των τραπεζών, την οποία υιοθέτησε τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός. 

«Όταν λες ότι μπορεί να έχουμε επανάληψη του 2015, επανάληψη των μνημονίων, ότι μπορεί να ξανακλείσουν οι τράπεζες, ότι μπορεί να έχουμε επιστροφή στη δραχμή και εγκατάλειψη του ευρώ, άρα ότι η Ελλάδα μπορεί – με τόσο μεγάλη ευκολία επειδή το λένε κάποια κόμματα μικρά ή κάποιοι άνθρωποι ανεύθυνοι και ανιστόρητοι – να ξαναγίνει το απολωλός πρόβατο, ο δακτυλοδεικτούμενος ταραξίας της ευρωζώνης, νομίζω ότι δεν ισχύει τίποτε από αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Είπε επίσης ότι «πρέπει να συμμαζέψουμε τη συζήτηση» σχετικά με τα σχέδια για την έξοδο από το ευρώ που ακούγονται το τελευταίο διάστημα και ανέφερε: «Έχουμε κάνει σοβαρά βήματα προς τα πίσω στον πολιτικό πολιτισμό. Διατηρείται ακόμα η οξύτητα από τα χρόνια των μνημονίων και πρέπει να κηρυχθεί η λήξη της περιόδου τοξικότητας στον δημόσιο λόγο».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει το υφιστάμενο Σύνταγμα πριν το αναθεωρήσουμε και εκφράζοντας την άποψη ότι δεν υπάρχουν σήμερα σοβαρά θέματα για τα οποία ο νομοθέτης χρειάζεται την αναθεώρηση του Συντάγματος, και εξήγησε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία διαδικασία πριν από το τέλος Νοεμβρίου 2024.

Πηγή: politicus.gr