Στην HSBC βρετανική θυγατρική της Silicon Valley Bank με συμβολικό τίμημα μία στερλίνα

Ο βρετανικός κλάδος της καλιφορνέζικης τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB), η οποία βρίσκεται υπό πτώχευση, πωλήθηκε στη γιγάντια βρετανική τράπεζα HSBC έναντι του συμβολικού ποσού της μιας στερλίνας. Την είδηση ανακοίνωσαν ταυτόχρονα το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών και η HSBC. 

Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει μάλιστα στην ανακοίνωσή του ότι οι πελάτες της SVB UK θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους και στις τραπεζικές υπηρεσίες τους κανονικά από σήμερα». Σημειώνεται ότι στις 10 Μαρτίου, η SVB UK κατείχε δάνεια ύψους περίπου 5,5 δισεκ. λιρών και καταθέσεις περίπου 6,7 δισεκ. λιρών, σύμφωνα με την HSBC, η οποία αναφέρει πως «τα ενεργητικά και τα χρέη των μητρικών οίκων της SVB UK έχουν αποκλεισθεί από τη συναλλαγή».

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της κατεπείγουσας δράσης των βρετανικών χρηματοπιστωτικών αρχών, μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης της SVB. Στόχος ήταν να καθησυχάσουν τις αγορές και να επιχειρήσουν να περιορίσουν τις ζημιές για τον τομέα της τεχνολογίας, για τον οποίο αυτή η πτώχευση δημιουργεί «σοβαρό κίνδυνο», όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.