Στρατηγική συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την Natech για νέα ψηφιακή πλατφόρμα

Η Tράπεζα Πειραιώς προχωρά σε κοινοπραξία στρατηγικού χαρακτήρα με την εταιρεία Natech Α.Ε. για την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης καινοτόμου ψηφιακής τράπεζας προς πελάτες στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά για την παροχή χρηματοοικονομικών και τραπεζικών υπηρεσιών.

Η νέα πλατφόρμα BankTech, η οποία συνδυάζει κορυφαία τεχνολογική και τραπεζική τεχνογνωσία, θα παρέχει υπηρεσίες Banking-as-a-Service, Buy-Now-Pay-Later, digital onboarding και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα προς τους καταναλωτές, με ψηφιακό και ευέλικτο τρόπο.

Η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να ξεκινήσει από τον κλάδο λιανικής, με την Πειραιώς δυνητικά να συνεισφέρει πελάτες εξοικειωμένους με τα ψηφιακά μέσα, μειώνοντας σημαντικά κόστος και χρόνο εξυπηρέτησης. Επιπλέον, η αξιοποίηση της προσφοράς των ως άνω προϊόντων αναμένεται να αποφέρει επιπρόσθετα έσοδα. Οι εν λόγω ευκαιρίες μείωσης κόστους και ενίσχυσης εσόδων δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρέχον επιχειρηματικό σχέδιο.

Η Natech Α.Ε. είναι κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής με ισχυρή παρουσία στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προς το λιανικό εμπόριο, τη μεταποίηση, καθώς και τον ελληνικό δημόσιο τομέα. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Natech παρέχει ισχυρή τραπεζική τεχνολογία και υπηρεσίες σε τοπικές, εθνικές και πολυεθνικές τράπεζες και παρόχους πληρωμών σε διεθνές επίπεδο. Οι πελάτες βασίζονται στις εύκολες στην ενσωμάτωση λύσεις της εταιρείας, σε συνδυασμό με τη μοναδική τεχνολογία live-ledger, μειώνοντας τις καθυστερήσεις και τους κινδύνους των τραπεζικών διαδικασιών front-end και back-office. Σε αυτή την προσπάθεια, η Natech θα συνεισφέρει με ισχυρά τεχνολογικά θεμελιώδη, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία μηχανικών, αναλυτών, χρηματοοικονομικών ειδικών και ειδικών υποστήριξης πελατών.