ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Πετάει εκτός «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» ευάλωτα νοικοκυριά

Το ζήτημα του απαράδεκτου αποκλεισμού από το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» χιλιάδων δικαιούχων σε όλη τη χώρα, αναδεικνύουν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, με πρωτοβουλία της βουλευτού Βοιωτίας Γιώτας Πούλου. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν σαθρά και παράτυπα τα κυβερνητικά προσχήματα.

Καταρχάς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να μην εξαιρεί το «Επίδομα Παιδιού» από τον υπολογισμό του εισοδήματος των αιτούντων για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», με αποτέλεσμα χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά να αποκλείονται άδικα από αυτό, αν και είναι αδιανόητο ένα επίδομα κοινωνικής προστασίας να καταργεί ή να ελαχιστοποιεί ένα άλλο επίδομα ανάλογου σκοπού, αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσθέτουν επίσης ότι με την απαράδεκτη και πλασματική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 20% στο 55% της χώρας, όπως και σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας, η κυβέρνηση πέτυχε να αποκλείσει δεκάδες χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας από τα «Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια», το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» και άλλα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτές οι μεθοδεύσεις της ΝΔ αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία, ιδίως στην περίοδο της σαρωτικής «ακρίβειας Μητσοτάκη». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν τον τερματισμό του αποκλεισμού των συμπολιτών μας από την απαραίτητη για την επιβίωσή τους στήριξη!