Tesla: Εκτός του κλαμπ των ισχυρών του 1 τρισ. δολαρίων

Συνήθως τα παιχνίδια του Έλον Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν θετικό αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής της Tesla.

Ωστόσο, η διαμάχη του με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς μέσω Twitter, αλλά και η απόφασή του να πουλήσει την περασμένη εβδομάδα μετοχές της εταιρείας αξίας περίπου 7 δισ. δολ. ασκούν σημαντικές πιέσεις στο «χαρτί» της Tesla.

Η πτώση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας τη Δευτέρα, είχε ως αποτέλεσμα και τη βουτιά στην κεφαλαιοποίηση της Tesla, κάτω από το 1 τρισ. δολάρια

Το Σαββατοκύριακο, ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ είπε ότι θα μπορούσε να πουλήσει περισσότερες μετοχές, κάτι που πολλοί θεώρησαν ως μια άχρωμη απάντηση σε ένα tweet του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Θέλεις να πουλήσω κι άλλο Μπέρνι;

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ είχε αναρτήσει στο Twitter: «Πρέπει να απαιτήσουμε από τους εξαιρετικά πλούσιους να πληρώσουν το μερίδιο τους»

Ο Μασκ απάντησε: «Συνεχίζω να ξεχνάω ότι είσαι ακόμα ζωντανός». Συνέχισε γράφοντας, «Θέλεις να πουλήσω περισσότερες μετοχές, Μπέρνι; Απλά πες τη λέξη…»

Ο Μασκ πούλησε περίπου 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές την περασμένη εβδομάδα , οδηγώντας την τιμή της μετοχής χαμηλότερα.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περισσότερο από 15% τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Η αποτίμηση της εταιρείας έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά στις 25 Οκτωβρίου.

Η μετοχή έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 1.229,91 δολαρίων στις 4 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΟΤ