Θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού, λέει η ΓΣΕΒΕΕ – Ζητάει μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

 

«Θετική κίνηση» που «θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και θα ενισχύσει την αγοραστική τους δύναμη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων που «επωμίζονται ένα επιπλέον κόστος».

«Κάθε παρέμβαση ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων-καταναλωτών είναι θετική για την αγορά. Συνεπώς η απόφαση της Κυβέρνησης να επισπεύσει την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Mαΐου κατά 50 ευρώ από τα 663 στα 713 ευρώ σε 650.000 εργαζόμενους, θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και θα ενισχύσει την αγοραστική τους δύναμη.  Ωστόσο  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μία δύσκολη για τις επιχειρήσεις, αυτές επωμίζονται  ένα επιπλέον κόστος, την ίδια ώρα που η απόφαση αύξησης του κατώτατου μισθού είναι δημοσιονομικά ουδέτερη» αναφέρει συγκεκριμένα ο Γιώργος Καββαθάς.

«Προφανώς λοιπόν και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει περιθώρια παρέμβασης αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης για τη  μείωση του ενεργειακού κόστους και του ΦΠΑ, για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, αλλά και τη περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ώστε η αγορά να μπορέσει να ανταπεξέλθει και τελικά η αύξηση του κατώτατου μισθού να ωφελήσει τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τις επιχειρήσεις» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «είναι ορατός ο κίνδυνος εκτίναξης της αδήλωτης εργασίας ή/ και μετακύλισης του κόστους στον καταναλωτή ως ύστατες πράξεις επιβίωσης των επιχειρήσεων».

Ειδήσεις σήμερα

Πηγή: politicus.gr