Τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Χωρίς να υπάρχει επιδότηση στην αντλία και με την τιμή του πετρελαίου να «καλπάζει», το επίδομα θέρμανσης θα αποτελέσει μία βασική «ανάσα» για όλα τα νοικοκυριά τον επερχόμενο χειμώνα. Μεγάλες αλλαγές δεν θα υπάρξουν, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση του υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη, καθώς τόσο τα ποσά που θα δοθούν όσο και η διεύρυνση στους δικαιούχους που έγινε από πέρσι, θα παραμείνουν σταθερά.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι δεν θα υπάρξει διπλή επιδότηση για κανέναν δικαιούχο. Πέρσι, όσοι επέστρεφαν στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο είχαν διπλή επιδότηση, κάτι που δεν θα ισχύει για τη φετινή περίοδο. Επιπλέον, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για τις οικογένειες με παιδιά.

Συγκεκριμένα, τα εισοδηματικά όρια ανέρχονται: για τον άγαμο στα 16.000 ευρώ και για τον έγγαμο στα 23.000 ευρώ, αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο στα 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός, Θάνος Πετραλιάς, το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί με το περυσινό μοντέλο, με βάση υπολογισμού τα 350 ευρώ. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου.