Το «καλάθι του νοικοκυριού», η φέτα από… χρυσάφι και τα παπατζιλίκια

Καθημερινή είναι πλέον η θριαμβολογία του Υπουργού Ανάπτυξης για το πνευματικό του παιδί, το «καλάθι του νοικοκυριού». Οι καταναλωτές μπορεί να μην συμμερίζονται τα όσα λέει αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για το κυβερνητικό αφήγημα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε να πει ότι οι μειώσεις στις τιμές φτάνουν και το 80% και έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τη φέτα η οποία σύμφωνα με τον πίνακα που έδειξε στην κάμερα πήγε 2,52 από 11,88. Οντως η διαφορά είναι απίστευτα μεγάλη. Μόνο που ο πίνακας δεν αναφέρει για τι ποσότητα φέτας μιλάμε. Οπότε πήγαμε και το ψάξαμε στην περίφημη πλατφόρμα e-katanalotis κι εκεί είδαμε ότι αφορά συσκευασία των 175 γραμμαρίων…

Δηλαδή αυτή την εβδομάδα τα 175 γραμμάρια φέτα κοστίζουν 2,52 ευρώ ενώ την προηγούμενη 11,88, το ξαναλέμε. Πόσο δηλαδή έκανε το κιλό η φέτα, στο συγκεκριμένο σούπερ-μάρκετ, πριν μία εβδομάδα; 67,26 ευρώ! Το κιλό! Η φέτα!

Όπου τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν: 1) Να πρόκειται για φέτα 24 καρατιών, 2) να πρόκειται για αισχροκέρδια (μέχρι την περασμένη εβδομάδα και 3) να πρόκειται για άνευ προηγουμένου παπατζιλίκι είτε από το σούπερ μάρκετ είτε από τον υπουργό.

Συνεχίσαμε με άλλα προϊόντα και στα 7 στα 10 βρήκαμε ανάλογες απίθανες ταχυδακτυλουργίες. Κάντε το κι εσείς πριν αγοράσετε…

Πηγή: politicus.gr