Twitter: 9 δισ. κάτω από την προσφορά του Μασκ η κεφαλαιοποίησή του - Μπλόκο στην εξαγορά;

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές του Twitter το τελευταίο διάστημα, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές μάλλον ανησυχούν για το εάν η συμφωνία για την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ θα ολοκληρωθεί.

Η μετοχή του Twitter καταγράφει απώλειες 13% σε σχέση με τα υψηλά του έτους, στα οποία είχε σκαρφαλώσει στα τέλη Απριλίου. Την Πέμπτη έκλεισε στα 45,08 δολάρια, πολύ χαμηλότερα τα επίπεδα των 54,20 δολαρίων, τα οποία συμφώνησε ο Μασκ να πληρώσει στις 27 Απριλίου. Η διαφορά αυτή μεταφράζεται σε περισσότερα από 9 δισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC.

Αν και το διοικητικό συμβούλιο του Twitter ενέκρινε την εξαγορά, ενδεχομένως να περάσουν αρκετοί μήνες ακόμη έως ότου αυτή κλείσει και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή τελικά θα ολοκληρωθεί, σχολιάζουν αναλυτές στο CNBC.  Να σημειωθεί πως εάν ο Μασκ κάνει πίσω θα πρέπει να πληρώσει 1 δισ. δολάρια στο Twitter για τον «χωρισμό». Το ίδιο ισχύει και για το Twitter (1 δισ. αποζημίωση στον Μασκ, αν σπάσει τη συμφωνία), με βάση ρήτρα που έχει ενταχθεί στο deal.

«Φαίνεται να έχει κάπως περιοριστεί η εμπιστοσύνη της αγοράς ότι το deal θα ολοκληρωθεί εξαιτίας και των ρυθμιστικών προκλήσεων» σχολίασε ο Μαρκ Μαχάνι, αναλυτής της Evercore ISI.

Ηχηρές απολύσεις

To Τwitter εν τω μεταξύ, περνάει μία φάση αναταραχής, καθώς έγινε γνωστή η απόλυση δύο διευθυντικών στελεχών και η απόφαση να παγώσουν οι προσλήψεις.

Ο Κέιβον Μπέικπουρ, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτών και ο Μπρους Φαλκ, ο οποίος είχε την εποπτεία των εσόδων, βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Με αναρτήσεις τους ξεκαθάρισαν ότι η αποχώρηση δεν ήταν δική τους επιλογή, αλλά απόλυση.

Ο Μπέικπουρ, που ήταν σε άδεια πατρότητας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι του ζητήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Πάραγκ Αγκραουάλ,  ο οποίος όπως είπε ήθελε να πάει την εταιρεία σε διαφορετική κατεύθυνση.

Μαζεύει χρήμα για την εξαγορά του twitter ο Έλον Μασκ

H Tesla έχασε 125 δισ. μετά την εξαγορά του Twitter – Ο Έλον το ξανασκέφτεται;

Μπορεί το Twitter να καταστρέψει την Tesla;

 

Πηγή: politicus.gr